DSV-koncernen är en global leverantör av transport- och logistiktjänster. Med kontor och anläggningar i mer än 80 länder på sex kontinenter, tillhandahåller DSV logistiklösningar för tusentals företag dagligen. Vår räckvidd är global men vår närvaro är lokal och nära våra kunder.

DSV Road utför landbaserade transporter inom Sverige och hela Europa, och har kontor på 19 orter över hela landet. DSV är ett av marknadens ledande transportföretag och tillsammans med systerbolagen DSV Air & Sea AB och DSV Solutions AB erbjuder vi våra kunder kompletta helhetslösningar för hela logistikkedjan.

Till kontoret i Landskrona söker vi dig som, tillsammans med kollegor, kunder och leverantörer, vill ta ansvar för driften och utvecklingen av kontorets partigodsverksamhet.

 

Inrikes partigods (PGC) är ett affärsområde inom division inrikes. Affärsområdet består idag av sex produktionsenheter, placerade i Landskrona, Jönköping, Göteborg, Västerås samt Umeå. På varje produktionsenhet finns en PGC-chef som rapporterar till affärsområdeschefen för hela PGC. Trafikadministrationen, så som kundservice och bokning, sker lokalt på respektive produktionsenhet liksom trafikledning och dokumentation av utförda transporter. All daglig trafikledning och planering sker i produktionsverktyget E-plan, vilket ger samtliga medarbetare inom PGC full insyn i vilka volymer och vilken kapacitet som flyttas mellan de olika trafikområdena. Varje produktionsenhet ansvarar sitt geografiska område, där man som utgångspunkt tar hand om all volym och tillgänglig kapacitet. Grundtanken inom PGC är att bygga en rundtursbaserad trafik med respekt för obalansproblematiken och trafiksituation inom mottagande produktionsenhet, allt med hänsyn till lönsamheten. Varje produktionsenhet har en egen budget på volym, omsättning, gross profit och EBITA. Inom PGC finns en blandad kundportfölj, dock har livsmedelsegmentet utvecklats markant under de senare åren och präglar i hög grad hela affärsområdet. Marknadsutvecklingen är positiv och målet är att varje år se tillväxt i såväl omsättningen som resultatet, med ständigt fokus på lönsamheten.

 

I rollen som PGC-chef ansvarar du för att driva PGC-enheten i Landskrona, både operativt och strategiskt, mot de uppsatta mål som finns inom affärsområdet. I arbetsuppgifterna ingår ett personalansvar för ca 15 medarbetare och stort fokus ligger på att du som ansvarig ska locka fram det absolut bästa hos varje medarbetare samt kunna motivera till en fortsatt positiv resultatutveckling.

 

Tjänsten ställer krav på att du som chef är tydlig i ditt ledarskap och känner dig bekväm att arbeta med siffror. Vidare krävs det även att du är trygg i mötet med både leverantör och kund då du självständigt ofta förhandlar fram såväl lösningar med åkerier som priser till de produktionslösningar som erbjuds våra kunder. Att kunna skapa nätverk med både kunder, leverantörer och interna produktionsenheter är därför av största vikt.

 

För att lyckas i rollen som PGC-chef krävs att du har en grundläggande positiv inställning, är serviceminded samt har en känsla för både logistik och ekonomi. Personliga egenskaper är något som värderas högt! Viktigt är att du kan ta egna initiativ och att du har en vilja att ta ansvar för både dig själv, gruppen och företaget. Varje produktionsenhet ska drivas med en känsla av att det är sin ”egen” verksamhet. Hög arbetsmoral och ett öga för affärer ses som en självklarhet, liksom god datorvana.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Landskrona
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2013/49
Kontakt
  • Kim Johansson, Affärsområdeschef PGC , 0418-389022
Facklig företrädare
  • Birgitta Ahlström, 0418-389314
Publicerat 2013-06-19
Sista ansökningsdag 2013-07-19

Tillbaka till lediga jobb